NIEUWS

Assen | december 2010 | Door: Gina Palstra

 

Goed om te weten dat dit óók kan!

Op vrijdag 16 april was er in het Zonnehuis een muziekavond. Dat is niet vreemd, want dat is er twee keer in de maand en bij speciale gelegenheden zelfs nog meer. Dus niets bijzonders zou je denken!

 

Maar op deze avond zijn er twee artiesten uitgenodigd die qua gage nooit hier in het Zonnehuis zouden kunnen optreden, omdat ze meer vragen dan wij kunnen geven (financieel dan). Toch stonden zij hier op het podium in de ontmoetingsruimte, ra-ra hoe kan dit!

 

Via Adrian Mey, een van de artiesten 'zeg maar Arie', ben ik in contact gekomen met 'Het Struunhuus', een kringloopwinkel in Assen. Deze kringloopwinkel staat onder deskundige begeleiding van de heer Willem Hoeve. Een zeer bevlogen man die aan het hoofd staat van Stichting 'Recht uit het Hart'. En deze stichting stelt zich ten doel om voor mensen met een verstandelijke beperking en minder valide ouderen feestavonden te organiseren. De stichting wil deze mensen graag een prettige ervaring rijker maken. En nu was het zo, dat het Zonnehuis hier ook van mocht genieten!

 

Geheel gratis en voor niets stonden er deze vrijdagavond twee artiesten op het podium: Usa Santanera en Adrian Mey die voor de bewoners een heerlijke muzikale avond neerzette. Mijnheer Hoeve bedankt, en misschien mogen wij in de toekomst nog eens gebruik maken van deze muzikale gift.

Assen | 29 april 2009 | Gemeente Assen

 

Koninklijke onderscheiding voor Willem Hoeve

 

Op woensdag 29 april 2009 ontving Willem Hoeve van burgemeester Heldoorn de koninklijke onderscheiding 'Lid in de Orde van Oranje Nassau. Willem kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het organiseren van een feestavond voor geestelijk gehandicapten in Drenthe. In 1993 startte Willem met de Stichting 'Recht uit het Hart'. Willem is tevens vrijwilliger bij Stichting de Trans.

Breng eens een bezoek aan

Asser Kringloopwinkel

Het Struunhuus

SNEL NAAR

 

STICHTING RECHT UIT HET HART

 

Willem Hoeve

Stadhouderslaan 52

9402 GJ  Assen

T (0592) 354 230

M 06 – 15 316 905